‘Jayden wil weer kind zijn’, ernstig ziek jongetje (6) uit Beek en Donk krijgt laatste zware kuur

6 maart 2015 om 00:56
nl
De ernstige zieke Jayden (6) uit Beek en Donk maakt zich vrijdag op voor de laatste zware chemokuur in Amerika. Het jongetje vecht al bijna een jaar tegen een zeldzame vorm van kinderkanker.
Geschreven door

Het gaat om een dubbele kuur. Hier zitten twee rustdagen tussen. Dat laat de stichting ‘Geef om Jayden’ donderdagavond weten.
Enorme steunNa de zware behandeling staat er nog één kuur (bestaande uit twee kuren) op het programma. “We merken dat Jayden er klaar mee is. Het mannetje is erg gefrustreerd”, schrijft de stichting. “Hij wil weer kind zijn. Dingen doen die andere kinderen ook kunnen doen.”
Bij de 6-jarige Jayden werd in april van vorig jaar neuroblastoom ontdekt, een zeer agressieve vorm van kinderkanker. Zijn ouders Raimond en Inge leven sindsdien in onzekerheid. Vanuit verschillende hoeken krijgt het hechte gezin 'enorme steun', mede dankzij de inzet van de stichting 'Geef om Jayden' die onmiddellijk na het slechte nieuws in het leven werd geroepen.
Twee zware wekenDoor de chemotherapie is de lichamelijke conditie van Jayden behoorlijk achteruit gegaan. Hiervoor is er fysiotherapie ingeschakeld. “Nu hebben we nog twee hele zware weken voor de boeg. Nog even met z’n allen de kiezen op elkaar.”
Eind november vertrok Jayden met zijn ouders naar de Verenigde Staten. De behandeling van Jayden duurt waarschijnlijk nog tot april.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.