VVD Tilburg maakt zich zorgen over Assunnah moskee in Tilburg-Noord

TILBURG - De Tilburgse VVD maakt zich zorgen over de activiteiten van de moskee Assunnah in Tilburg-Noord. De partij heeft raadsvragen gesteld over de islamitische prediker Suhayb Salam die in het verleden ook activiteiten had in de Tilburgse moskee van zijn vader Ahmad Salam. De moskee benadrukt zelf dat Suhayb nu niet meer actief is in de Assunnah moskee in Tilburg-Noord.
De VVD vindt dat Suhayb Salam een salafistische moslim is die jongeren radicaliseert. De VVD denkt hij, in tegenstelling tot wat het moskeebestuur zegt, wel nog verbonden is met de Assunnah moskee in Tilburg. Dat blijkt uit de vragen die aan het gemeentebestuur zijn gesteld. Daarin heeft de VVD het over 'zijn moskee en organisatie in Tilburg-Noord'. De Tilburgse VVD-fractie zegt zich al langer zorgen te maken over 'de activiteiten die deze salafist in Tilburg ontplooit'.

De VVD wil dat de gemeente Suhayb Salam geen podium meer biedt in Tilburg. Daarnaast wil de partij informatie van het college over de organisaties en activiteiten in Tilburg 'die hangen onder en samenwerken met de moskee van Salam'.

Salafistische organisaties aanpakken
Volgens de VVD voedt Suhayb Salam kinderen op met het idee dat iedereen die geen salfistische moslim is, moet worden verafschuwd. Dat zou onder mee blijken uit teksten op Facebook.

In de Tweede Kamer is inmiddels een meerderheid om bepaalde salafistische organisaties aan te pakken. De VVD hoopt dat Tilburg hierin meegaat.
Meer over dit onderwerp:
suhayb salam moskee vdd radicaliseren tilburg