NAC-spits Fernandez verliest waarschijnlijk basisplaats tegen Feyenoord: 'Gaat je geen moer aan'

6 maart 2015 om 14:58
nl
NAC treedt zondag in de Rotteramdse Kuip zeer waarschijnlijk aan zonder spits Guyon Fernandez. Coach Robert Maaskant denkt erover om de aanvaller, die teleurstellend presteert, op de bank te zetten. Uitsluitsel wilde hij vrijdag echter nog niet geven: "Die mogelijkheid is er."
Geschreven door

Guyon Fernandez heeft bij NAC nog niet gebracht wat van hem verwacht wordt, daar is vriend en vijand het wel over eens. De spits, die in de winterstop na veel moeite werd binnengehaald, heeft na acht wedstrijden nog geen enkel doelpunt op zijn naam staan. Daarnaast valt op zijn veldspel ook het een en ander aan te merken.
'Gaat je geen moer aan'Zondag tegen Feyenoord lijkt een plaats op de bank zijn lot. "Die mogelijkheid is er", zegt trainer Robert Maaskant, die daarna probeert een rookgordijn op te trekken. "We hebben een aantal jongens die op die positie kunnen spelen. Denk aan Borahsahar, Zschusschen en Falkenburg. Die kans is dus vijfentwintig procent. We zijn twee dagen voor een wedstrijd en ik vind ook dat het jou geen moer aan gaat. Als de beslissing genomen wordt, gaan we het eerst met de spelers bespreken."
De verwachting is dat Guyon Fernandez in de punt van de aanval vervangen wordt door Erik Falkenburg. "De trainer heeft gezegd dat we moeten vechten voor een basisplaats en dat is wat ik aan het doen ben", zegt Falkenburg. "Ik ben er wel klaar voor."
KeuzesMaaskant staat voor meerdere keuzes, bijvoorbeeld op zijn middenveld. Laat hij de van een schorsing teruggekeerde Joeri de Kamps spelen of spaart hij hem uit voorzorg voor de volgende, oh zo belangrijke wedstrijd tegen Go Ahead Eagles?
De Kamps heeft al elf gele kaarten gepakt dit seizoen en elke volgende prent betekent automatisch een schorsing. De plek van De Kamps werd afgelopen weekend ingenomen door Uros Matic, maar die voelt de hete adem van nieuweling Divine Naah in zijn nek. Concurrentie genoeg in het elftal, Maaskant geeft er geen antwoord op.
StatistiekenDe statistieken spreken zondag niet in het voordeel van NAC. En dat is een understatement, want de Bredase ploeg heeft in de reguliere competitie al 47 keer achtereen niet gewonnen in de Rotterdamse Kuip.
"Statistieken zeggen me niet zoveel", zegt NAC-coach Maaskant met een glimlach. "Die kunnen namelijk veranderen door te winnen. Statistisch gezien komt de eerste overwinning steeds dichterbij."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.