Video

Oeteldonk neemt in Sint Jan massaal afscheid van Joep Peeters, één van de Twee Pinten

6 maart 2015 om 13:09
nl
In de Sint Jan in Den Bosch is vrijdagmorgen afscheid genomen van Joep Peeters. De Bosschenaar was bij zijn leven al een carnavalslegende. Hij was één van de Twee Pinten.
Geschreven door

De ene helft van de Twee Pinten overleed een week geleden. Peeters was één van de grondleggers van de echte Oeteldonkse muziek.
'Heel creatieve en gezellige man'“Ons Joepke was een hele gezellige en heel creatieve man en hij had altijd een praatje voor iedereen”. Brigitte Vis van het artiestenbureau Jan Vis in Den Bosch hoeft niet lang na te denken over de vraag hoe ze Peeters zou moeten typeren.
De oer-Bosschenaar overleed vorig weekend op 88-jarige leeftijd. “Hij is al die jaren jong van geest gebleven. Tot zijn drieënzeventigste was hij nog actief voor ons”, vertelt Brigitte Vis.
“Joep had een groot organisatietalent en als iemand met hem een afspraak had, dan had hij driemaal zijn huiswerk gedaan voordat hij zich voor die afspraak meldde. Joep kwam altijd beslagen ten ijs. Hij had ook steeds goede zin en toonde veel betrokkenheid.” Peeters werd ook The World’s Best Touroperator genoemd.
'Bij ons staat op de keukendeur'Peeters was geruime tijd de muzikale wederhelft van Wim Kersten. In 1974 werd Kersten opgevolgd door Rein Matrona. Het duo had enorme hits met 'Bij ons staat op de keukendeur', 'De liefde en de gein' en 'Bloemetjesgordijn'. Deze carnavalskrakers waren geschreven door Wim Kersten. [YouTube:body:http://youtu.be/wIDeVtjmXnI][YouTube:body:http://youtu.be/UO7g3CrG8QA]
Brigitte Vis, vóór de dienst: “Ik denk niet dat in de Sint Jan ‘Bij ons staat op de keukendeur’ te horen zal zijn, maar de drukte zal er niet minder om zijn. Joep was een geliefd persoon. Het is ook niet voor niets dat de eerste prijs van het Kwèkfestijn sinds 2013 de Joep Peeters Bokaal wordt genoemd.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.