Roosendalers leiders groot drugsnetwerk, bevoorraadden tientallen wietdealers in België

6 maart 2015 om 11:13
nl
Twee mannen (25 en 35) uit Roosendaal zijn aangehouden in een onderzoek naar een groot drugsnetwerk. De Nederlandse bende heeft vermoedelijk tientallen Belgische hennepdealers bevoorraad. Dat meldt de politie.
Geschreven door

De Belgische en Nederlandse politie deden maandag, dinsdag en woensdag in totaal 42 huiszoekingen in beide landen.
Er werden uiteindelijk 23 personen aangehouden, onder wie twee minderjarigen. Aan de actie werkten 177 Belgische en Nederlandse politiemensen mee.
Leveren van drugsIn Roosendaal werden twee huizen en twee bedrijfspanden doorzocht. De twee Roosendalers worden verdacht van het leveren van drugs.
Bij de actie werd een 28-jarige man opgepakt vanwege heling. Bij hem werden diverse gestolen portemonnees gevonden.
22 kilo wietBij de doorzoekingen in Roosendaal vond de politie ruim zes kilo cannabis en apparatuur om verpakkingen vacuüm te trekken. Verder werd op vijf auto's en 12.500 euro beslag gelegd.
Daarnaast bleken in een van de bedrijfspanden in Roosendaal vijftig speelautomaten te staan. Onderzocht wordt waar die vandaan komen.
Bij de politieacties in België en Nederland werd in totaal zestien kilo cannabis gevonden en 150.000 euro cash.
Wiet werd per koerier geleverdHet onderzoek naar het drugsnetwerk begon in maart 2014 in Dendermonde in België. Het bleek dat een verdachte zijn cannabis telefonisch bestelde in Nederland en deze thuis kreeg bezorgd via een koerier.
Na onderzoek werd duidelijk dat een koerier bij tientallen klanten drugs bezorgde en dat de verdovende middelen vanuit Roosendaal werden aangeleverd. De klanten waren ook weer dealers.
Wiet voor Belgische dealersDe Belgische politie hield maandag in Lokeren een 47-jarige man uit Berlage aan. Hij had 4,6 kilo cannabis bij zich. De drugs waren bestemd voor dealers in België.
Na zijn arrestatie werden de panden in Roosendaal doorzocht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.