Nadine Broersen in tranen, meerkampster moet EK indoor staken door enkelblessure - Omroep Brabant

Nadine Broersen in tranen, meerkampster moet EK indoor staken door enkelblessure

6 maart 2015 om 14:48
nl
De Nederlandse atletiekploeg is vrijdag voortijdig een belangrijke medaillekandidaat kwijtgeraakt bij de EK indoor in Praag. Meerkampster Nadine Broersen uit Dongen staakte de strijd op de vijfkamp tijdens het tweede onderdeel.
Geschreven door

Bij het hoogspringen bleek haar enkel te pijnlijk om de wedstrijd te vervolgen. De regerend wereldkampioene indoor bedwong nog wel een hoogte van 1,77 meter, maar na twee mislukte pogingen op 1,80 stopte ze. De tranen stonden haar in de ogen.
BlessureJuist het hoogspringen is haar beste onderdeel op de meerkamp. Broersen bezit het Nederlands record met 1,93 meter. De atlete uit Dongen raakte vorige maand bij de NK indoor geblesseerd aan haar linkerenkel.
Onderzoek wees niet direct iets ernstigs aan, maar voorzichtigheid was volgens de artsen wel geboden. Dat het gewricht toch te veel gehavend was, bleek in Praag.
Frustrerend"Dit is zo frustrerend", treurde de atlete na haar opgave. "Ik ben zo goed in vorm, heb bijna nooit iets en dan breekt zo'n enkel je toch op. Ik voelde het al bij het inspringen, ik kon niet goed afzetten'', zei Broersen, die afgelopen zomer het zilver veroverde op de zevenkamp bij de EK outdoor in Zürich.
Eerder op de dag werd Broersen derde op het onderdeel 60 meter horden. Ze noteerde een tijd van 8,31 seconden, goed voor een persoonlijk record.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.