Omgeving Chasséveld in Breda weer vrijgegeven na onderzoek naar verdacht pakketje in politiebureau - Omroep Brabant
Video

Omgeving Chasséveld in Breda weer vrijgegeven na onderzoek naar verdacht pakketje in politiebureau

6 maart 2015 om 14:41
nl
Het politiebureau aan het Chasséveld in Breda is vrijdagochtend rond tien uur ontruimd vanwege de vondst van een verdacht pakketje. Ook personeel van de ABN AMRO-bank en een sportschool werd geëvacueerd. Rond tien over twaalf werd de omgeving rond het Chasséveld weer vrijgegeven. "Het voorwerp is veilig", aldus de politie.
Geschreven door

Volgens een woordvoerder van de politie werd het pakketje gevonden op het toilet. Het zou daar neergelegd zijn door een voorbijganger die gebruikmaakte van de wc. Een schoonmaker vond het pakketje.
Ook bankgebouw ontruimdNaastgelegen gebouwen, onder meer de ABN AMRO-bank en een sportschool, werden ontruimd. Zo'n honderd man personeel en klanten van de bank zijn opgevangen in het Chassétheater.
De bank ging op eigen initiatief over tot evacuatie van het personeel. Remco van Veld werkt bij de bank in Breda. Rond halfelf ging het alarm af van het bedrijf. Personeel en klanten moesten het pand meteen verlaten, maar konden nog wel een jas aantrekken en hun tas meenemen.
Omgeving afgezetHet stadskantoor werd in tegenstelling tot eerdere berichtgeving niet ontruimd. De omgeving (Chasséveld en Nassausingel) rond het politiebureau werd afgezet en het verkeer omgeleid.
Een speciale explosievenhond ging rond halftwaalf samen met bomverkenners het politiebureau in. Na een halfuur bleek dat er geen gevaar was en werden de afzetlinten weggehaald. Wat er in het pakketje zat, is nog niet bekend.
'Pakketje met lichtjes'Een getuige zou tegen de politie hebben gezegd dat hij vrijdagochtend een verdachte man bij het bureau op het Chasséveld zag lopen met een pakketje met daarin lampjes. De politie kan dat niet bevestigen.
Hoe het kan dat iemand een pakketje kon neerleggen op het toilet is nog onduidelijk. De politie is een onderzoek begonnen. Er is nog niemand aangehouden.[Tweet:body:https://twitter.com/NaaktgeborenJ/status/573782273100742656][Tweet:Body:https://twitter.com/FaanenFM/status/573779291768549376][Tweet:Body:https://twitter.com/Politie_Breda/status/573777662159810560][Tweet:body:https://twitter.com/ABNAMROBreda/status/573784162257211392][Tweet:body:https://twitter.com/Politie_Breda/status/573784842443321344]

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.