Fruitimportbedrijven Eindhoven mogelijk gebruikt voor witwassen crimineel geld: vijf arrestaties

6 maart 2015 om 12:37
nl
De politie heeft maandag drie mannen uit Eindhoven en Geldrop en twee vrouwen uit Geldrop gearresteerd voor het op grote schaal witwassen van crimineel geld. Hiervoor werd vermoedelijk gebruik gemaakt van fruitimportbedrijven in Eindhoven.
Geschreven door

De 44-jarige hoofdverdachte uit Geldrop geeft waarschijnlijk leiding aan de bedrijven. Dat maakte de politie vrijdag bekend.
Container met 436 kilo cokeHet onderzoek begon nadat in april vorig jaar een container met 436 kilo cocaïne werd onderschept in de haven van Antwerpen.
De container kwam uit Colombia en had als eindbestemming een bedrijf in Rotterdam dat fruit importeert. Bij een controle ontdekte de Belgische douane in het dak van de container 320 pakketten met cocaïne.
Vier arrestaties in RucphenKorte tijd later arresteerde de politie in en om een loods in Rucphen vier mannen voor betrokkenheid bij de cokesmokkel.  
In totaal werden vier woningen en twee loodsen doorzocht. Hierbij is beslag gelegd op vuurwapens, administratie, telefoons en gegevensdragers zoals computers.
Vuurwapen onder hoofdkussenBij de doorzoeking van de woning van de Geldropse man vond de politie drie vuurwapens en munitie, waarvan één in de slaapkamer onder zijn hoofdkussen. De 33-jarige partner van de man is ook opgepakt.
Bij het huis van de 50-jarige verdachte uit Eindhoven ontdekten agenten ook een hennepkwekerij met 224 planten.
Grote geldbedragen witgewassenEen 49-jarige Eindhovenaar en een vrouw (64) uit Geldrop worden ervan verdacht dat zij het voor de anderen verdachten mogelijk maakten dat er grote geldbedragen konden worden witgewassen.
Zij zijn na verhoor weer vrijgelaten, in afwachting van het verdere verloop van het onderzoek. Ook de 33-jarige vrouw uit Geldrop is voorlopig vrij.
Twee weken langer in voorarrestDe drie hoofdverdachten zijn donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De 44-jarige hoofdverdachte uit Geldrop en de Eindhovenaar (50) blijven nog twee weken langer in voorarrest.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.