Dashcam legt 'volkomen idiote' inhaalmanoeuvre vast in Groningen: automobilist komt uit Zegge

6 maart 2015 om 14:41
nl
Een 43-jarige man uit Zegge is vrijdag aangehouden omdat hij eerder deze week bijna een frontale aanrijding veroorzaakte op de N361 bij Adorp in de provincie Groningen. Een dashcam legde het tafereel maandag toevallig vast.
Geschreven door

Op het filmpje is te zien dat een rode auto een andere wagen inhaalt, ondanks de doorgetrokken streep in het midden van de weg. Een auto uit de tegenovergestelde richting moest hierdoor afremmen en reed deels de berm in. De rode auto reed vervolgens door, aldus de politie.
[YouTube:body:http://youtu.be/j3PsyHT-oi4]
Rode wagenDe politie meldt vrijdag dat de bestuurder van de rode wagen is achterhaald. De man uit Zegge werd in Veendam aangehouden.
Hij heeft bekend en hij verklaarde dat hij een inschattingsfout had gemaakt bij de inhaalmanoeuvre. Hij krijgt een proces-verbaal.
Camera testenVolgens RTV Noord legde een oud-raadslid de inhaalmanoeuvre met de dashcam vast. Hij was op dat moment de camera aan het testen.
"Een volkomen idiote actie", meldde hij. Volgens het oud-raadslid zijn er al een paar keer mensen om het leven gekomen bij ongelukken op de N361.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.