Video

Politie neemt in Diessen zestig puppy's met 'fout' paspoort in beslag

6 maart 2015 om 15:03 • Aangepast 21 november 2020 om 19:39
nl
De politie en de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming hebben vrijdag in Diessen zestig puppy's meegenomen. De hondjes bleken jonger te zijn dan hun hondenpaspoort vermeldt. De politie noemde de hondenhandel 'illegaal', maar volgens de eigenaren van het bedrijf doen ze helemaal niets illegaals. Via hun advocaat zal maandag een brief worden verstuurd om de politie aansprakelijk te stellen voor de schade.
Profielfoto van
Geschreven door

De puppy's komen uit Hongarije en hebben daar ook hun paspoort gekregen, voorzien van stempels van een Hongaarse dierenarts. Dat hun leeftijd niet klopte bleek pas toen een nieuwe eigenaar die een hondje in Diessen had gekocht ermee naar de dierenarts ging. Eduard Opperman van de Inspectie Dierenbescherming: "De hondjes moeten een geldige inenting hebben tegen rabiës, maar die hebben ze nu te jong gekregen en dan werkt die niet." Daarom gaan de puppy's in quarantaine totdat ze oud genoeg zijn om ingeënt te worden.
'Het is een net bedrijf'Volgens de advocaat van de dierenhandelaren gaat het in Diessen om een net bedrijf en zijn de aantijgingen van de politie onjuist. Ook Eduard Opperman zegt dat de puppy's er goed verzorgd bijzaten. "De hokken zijn goed, met schoon zaagsel op de vloer en zelfs speeltjes voor de puppy's."

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.