Politie te gretig bij inval zaak-Nicole van den Hurk

6 maart 2015 om 15:45
nl
De politie heeft bij de inval in het huis van de man die wordt verdacht van het doden van Nicole van den Hurk ten onrechte informatie over zijn tbs-behandeling meegenomen.
Geschreven door

De brieven en aantekeningen zijn ook in het strafdossier beland. Omdat de documenten vallen onder het medisch geheim krijgt verdachte Jos de G. ze terug, bepaalde de rechter vrijdag.
Doos met papierenIn de laptop van Helmonder Jos de G. vond de politie onder andere een brief aan zijn ex-vriendin over een verkrachting in 2000. Ook werd een doos met papieren en aantekeningen meegenomen over zijn tbs.
De politie mag de privacygevoelige informatie alleen bij uitzondering gebruiken als die nodig is voor het bewijs tegen de verdachte. Dat was niet aan de orde omdat de brieven en aantekeningen gaan over een eerdere veroordeling, aldus de rechter.
ConsequentiesAdvocaat Job Knoester denkt dat de politie er niet bij heeft stilgestaan dat het gaat om vertrouwelijke informatie. Hij wilde vrijdag nog niet vooruitlopen op consequenties voor de strafzaak tegen Jos de G.
Tbs'er de G. (47) werd begin vorig jaar aangehouden voor de verkrachting en de dood van de vijftienjarige Nicole van den Hurk, inmiddels meer dan negentien jaar geleden. Zijn DNA is aangetroffen in sporen die destijds op het lichaam van het meisje werden gevonden.
Vermoord en vermoedelijk verkrachtNicole van den Hurk verdween op 6 oktober 1995 toen ze op de fiets op weg was van haar oma naar een bijbaantje in een supermarkt. Op 22 november 1995 werd ze vermoord en vermoedelijk verkracht gevonden in de bossen tussen Mierlo en Lierop.
Lees alles over de moord op Nicole van den Hurk op onze speciale themapagina: www.omroepbrabant.nl/nicolevandenhurk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.