Caissière Total Rijsbergen voorkwam zelfmoord van verwarde vrouw die zich overgoot met benzine

6 maart 2015 om 15:09
nl
Heel trots is Frank Gommers van het Total-tankstation in Rijsbergen op zijn caissière die donderdag een vrouw (25) uit Etten-Leur redde van een zelfmoord. De verwarde vrouw gooide benzine over zich heen en dreigde zichzelf in brand te steken. Dankzij een heldhaftig optreden van een Total-medewerkster kan ze alles nog navertellen.
Geschreven door

Vanachter haar kassa ziet de medewerkster, die anoniem wil blijven, een vrouw bij een scooter. De vrouw tankt benzine en gooit de brandstof niet in het voertuig maar over haar lichaam. In haar broekzak zit een aansteker en in haar scooter liggen er nog een paar.
NoodstopDe medewerkster ziet dat de vrouw zichzelf iets aan wil doen en belt 112. Ondertussen drukt zij de noodknop in, waarmee direct alle pompen worden uitgeschakeld. Het grootste gevaar is dan geweken.
Terwijl de hulpdiensten onderweg zijn, bekommert de medewerkster zich over de vrouw. Ze neemt haar mee naar binnen, zet haar op een stoel en en spreekt haar bemoedigend toe. De aanwezige klant helpt de medewerkster een handje.  
Op haar gemak gesteldVolgens eigenaar Frank Gommers heeft zijn personeelslid het enige juiste gedaan. "Ze heeft de vrouw direct van de pomp gehaald, de hulpdiensten ingeschakeld, aan de noodknop gedacht en de vrouw mee naar binnen genomen. Daar is de kans op een grote brand weliswaar groter, maar daar kon de vrouw zitten en werd ze toegesproken."
De medewerkster heeft inmiddels een bloemetje gekregen van Total. "En in de volgende werkbespreking gaan we kijken wat we hier nog meer mee gaan doen", belooft Gommers.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.