Schijndelaar moet stoppen met flyeren over slechte ozb-taxaties van gemeente Emmen

6 maart 2015 om 15:59
nl
Jacques Vugts uit Schijndel moet stoppen met het verspreiden van flyers waarin hij stelt dat de gemeente Emmen een van de slechtste ozb-taxaties van Nederland uitvoert. Vugts runt de website kosteloosbezwaar.nl waarmee mensen bezwaar kunnen maken tegen de woz-waarde van hun huis. Die waarde is belangrijk bij het bepalen van de onroerendzaakbelasting.
Geschreven door

De man uit Schijndel zou volgens de gemeente Emmen onjuiste informatie op de flyer hebben vermeld. Daarom dreigt de gemeente met juridische stappen als hij niet stopt met flyeren in die gemeente.
Niet voldoen aan de eisenNa een artikel in NRC Handelsblad begon Vugts met zijn flyers. Hij verspreidde die onder meer in Emmen. Die gemeente stond op een lijst van gemeenten die nog niet voldeden aan alle eisen voor een goede taxatie. Vugts vermeldde dat op de flyer.
In december werden de flyers van Vugts gedrukt en begin dit jaar heeft hij ze verspreid. Vorige maand bepaalde de Waarderingskamer dat Emmen inmiddels wel aan alle eisen voldoet, maar dat is nog niet openbaar gecommuniceerd.
'Misleidend'De gemeente Emmen heeft nog geen juridische stappen ondernomen, maar doet dat wel als Vugts weer flyert 'met misleidende informatie'. In de flyer staat dat Emmen en Delft het slechtst taxeren. Maar volgens de gemeente Emmen is dat onjuist.
"Het is nooit leuk als je als gemeente Emmen wordt geconfronteerd met je eigen fouten", zegt Vugts over de reactie van de gemeente. Hij vindt dat zijn claim destijds wel voldoende kon worden gesteund met bewijs. Of hij opnieuw met dezelfde flyers de straat op gaat in Emmen, weet hij nog niet. "Ik heb nog flyers liggen, dus ik zou niet weten wat ik er anders mee moet."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.