Flinke schadevergoeding geëist om verf met chroom-6 op Vliegbasis Volkel

6 maart 2015 om 16:31
nl
Hij is niet verbaasd, maar de boosheid is er niet minder om. Advocaat Yme Drost vindt het schandalig dat er drie jaar geleden op Vliegbasis Volkel toch nog op een onveilige manier is gewerkt met chroom-6-verf. Deze verf is kankerverwekkend.
Geschreven door

Het ministerie van Defensie heeft dit nooit zelf naar buiten gebracht. Drost is bang voor meer onthullingen. Hij eist een ruime compensatieregeling voor alle slachtoffers én hun nabestaanden.
Gegevens staan in rapport uit 2012De gegevens over het werken met de specifieke verf op Vliegbasis Volkel komen uit een rapport, dat al in 2012 is opgesteld door de Arbodienst van het ministerie. ‘Volkel’ is één van de vele legerplaatsen en bases in ons land waar personeel mogelijk is blootgesteld aan de giftige stof.
Geregeld komen hierover verhalen naar buiten. Volgens Drost zijn honderden militairen slachtoffer geworden van het werken met die verf. Hij behartigt zelf de belangen van 350 medewerkers van Defensie.
Diverse vormen van kankerVolgens hem zijn er hiervan 250 ziek. “Dan moet je denken aan neus-, long-, maag- en/of darmkanker”, weet Drost. “Ik vind dat ze allemaal schadeloos gesteld moeten worden en dat er ook een acceptabele coulanceregeling moet komen voor nabestaanden. Zij kunnen nu nergens aanspraak op maken.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.