Polsbandjes voor kroegen op Stratumseind geen succes: Eindhovens project met SwipID gestopt

6 maart 2015 om 16:32 • Aangepast 25 april 2020 om 00:36
nl
Het moest het revolutionaire systeem worden waarmee lange rijen bij kroegen en uitgaansgelegenheden konden worden voorkomen, maar het Eindhovense initiatief SwipID was geen lang leven beschoren. Amper een jaar na de introductie stoppen de bedenkers met het polsbandjessysteem.
Geschreven door

Zo'n dertig horecaondernemers op Stratumseind in Eindhoven hadden een scanner bij de ingang van hun kroeg hangen.
SnellerJongeren boven de achttien konden een polsbandje met een chip aanschaffen, die bij het scannen direct de identiteit liet zien. Volgens de bedenkers zou dat een snellere methode zijn dan het controleren van identiteitsbewijzen aan de deur.
In mei werd het initiatief afgetrapt. De initiatiefnemers van de SwipID hoopten het polsbandje ook in andere gemeenten te introduceren. Interesse vanuit andere gemeenten kwam er wel, maar een succes werd de SwipID niet.
Problemen met het polsbandjeHet polsbandje vertoonde kinderziektes, waardoor stappers bij het scannen de identiteit van iemand anders in het scherm kregen. Daarnaast vonden jongeren het polsbandje niet gebruiksvriendelijk. Het polsbandje werd op Stratumseind al snel vervangen door de gewone identiteitskaart. [YouTube:https://www.youtube.com/watch?v=6ncgf-hKz9A]
De bedenkers hebben nog geprobeerd met een verandering van het systeem de SwipID te redden, maar een investeerder kon niet worden gevonden. Als alsnog een investeerder wordt gevonden, gaat het project toch verder.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.