Na Koosje in de Efteling heeft ook Eindhoven nu zijn 'zwanentrekker'

6 maart 2015 om 16:40
nl
Zeg zwanen en je denkt aan de Efteling in Kaatsheuvel. Aan Koosje die zijn partner verloor en haar dag in dag uit meende terug te zien in zijn spiegelbeeld, althans zo ging het verhaal. Ook Eindhoven heeft nu een zwanen-tranentrekker.
Geschreven door

Gelukkig viel er in Eindhoven geen dode vogel te betreuren, maar emotioneel was het wel wat twee zwanen overkwam.
Zwanen vlakbij elkaar aangeredenBeide vogels werden vorige week aangereden. De ene bij de Berenkuil, een grote rotonde in de stad, de andere op de Kennedylaan. De aanrijdingen vonden plaats op twee plekken die vlakbij elkaar liggen. Zo bijzonder was dat niet, want de zwanen bleken een koppeltje te zijn.
Medewerkers van de Dierenbescherming Brabant Zuid-Oost kwamen daar al vrij snel achter toen ze zich over de dieren ontfermden. Ze waren overigens gealarmeerd door mensen die de vogels opmerkten. De zwanen bleken niet echt ernstig gewond.
De vogels hebben een nachtje doorgebracht in Dierenopvangcentrum De Doornakker, dat een zogeheten tijdelijke opvang voor dieren uit het wild heeft. De volgende dag zijn ze samen op dezelfde plek uitgezet en blij dat ze waren. Hun gedrag bevestigde het vermoeden van Piet Mandigers, teamleider hulpverlening: dat ze onafscheidelijk waren. Wat wel vaker het geval is, ook bij verliefde dieren.
Geen zorgen over KoosjeO ja, hoe het met Koosje is? Geen reden tot ongerustheid, zo meldt een woordvoerder van de Efteling desgevraagd. Vorig najaar overleed zijn wederhelft en sindsdien zou hij diep ongelukkig zijn. Ook zou hij dagelijks een afvalbak opzoeken waar hij in zijn spiegelbeeld zijn voormalige partner zou herkennen.
Of dit laatste klopt, is nog maar de vraag, zo laat de zegsman van het sprookjespark nog weten. De zwaan komt gewoon graag in de omgeving van de afvalbak, zoals jongere en oudere mensen hun hangplek hebben.
Dieren zijn soms net mensen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.