Vijftien jaar cel geëist voor dodelijke schietpartij

6 maart 2015 om 18:04
nl
Vijftien jaar cel voor een schietpartij met dodelijke afloop in Oisterwijk. Met die eis in hoger beroep tegen een nu 41-jarige Oisterwijker kwam het Openbaar Ministerie vrijdag in Den Bosch.
Geschreven door

De man zou op 19 maart 2012 twee Duitse mannen hebben neergeschoten. De ene overleed, de andere raakte zwaargewond. De man die gisteren voor de rechter stond vuurde na een achtervolging in de Telstarlaan twintig kogels af op de slachtoffers. De verdachte zegt dat hij dat deed omdat hij zich bedreigd voelde door de twee mannen.
DrugsDe Duitsers zouden de man en diens broer verantwoordelijk hebben gehouden voor het verdwijnen van een grote partij drugs. De rechtbank heeft de Oisterwijker eerder veroordeeld tot vijftien jaar voor moord en een poging tot moord. De officier van justitie had toen zeventien jaar geëist. De Hoge Raad heeft de afgelopen jaren de eisen verhoogd om voorbedachten rade bewezen te verklaren. Daarom is in het hoger beroep geen moord meer ten laste gelegd maar doodslag en poging tot doodslag.
GepastToch vindt het Openbaar Ministerie een lange gevangenisstraf gepast. Zij spreekt van een wilde schietpartij in een rustige woonwijk. Daarbij liet niet alleen een van de Duitsers het leven, de ander kampt sinds de schietpartij met de fysieke en geestelijke gevolgen van het incident. Ook weegt het ministerie de impact van de schietpartij op de buurtbewoners mee. De verdachte was eerder al bekend bij justitie. De advocaat-generaal weegt ook mee dat bij het wilde schieten ook zo maar meer slachtoffers hadden kunnen vallen.De uitspraak wordt verwacht over twee weken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.