Video

Heldendaad van Sander Leppers uit Erp bekroond met Zilveren Legpenning

6 maart 2015 om 20:58
nl
Hij is een echte held, Sander Leppers uit Erp. Hij bedacht zich geen moment toen hij vorig jaar een man met zijn scootmobiel bij Oijen het water in zag rijden. Hij sprong in het water en trok de man op de kant. Vandaag kreeg hij daarom de Zilveren Legpenning, de oudste onderscheiding van ons land.
Geschreven door

Leppers is trots op zijn onderscheiding, maar blijft bescheiden. "Ik zag het als mijn burgerplicht. Dat doe je gewoon. Je denkt niet na, je duikt."
OngelukLeppers zat vorig jaar een broodje te eten toen hij ineens een scootmobiel het water van de Maas in zag rijden. Hij twijfelde geen moment en sprong ook het water in. Hij trok de man die vast zat in de scootmobiel eruit en hielp hem naar de kant. Daarna werd hij meegenomen naar het ziekenhuis. Leppers had nooit meer te horen gekregen hoe het met de man ging die hij gered had.
Emotionele ontmoeting Maar die man, Wim Beekhuizen uit Oijen was als verrassing bij de uitreiking van de Zilveren Legpenning. Het was voor hem een emotionele ontmoeting.
Toen hij met Leppers zat te praten barstte hij in tranen uit. "Ik zat vast in mijn scootmobiel onder water, ik dacht hier kom ik niet meer uit. Er is geen dag voorbij gegaan dat ik niet aan mijn redder gedacht heb. Ik ga nooit vergeten wat hij gedaan heeft."
Een mooieBeekhuizen vindt het dan ook niet meer dan terecht dat zijn redder de Zilveren Legpenning krijgt. Leppers neemt hem met een grote glimlach in ontvangst. Trost laat hij hem aan zijn gezin en aan Beekhuizen zien. "Dat is een mooie, toch?"

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.