Video

Vervoerder DB Schenker Rail na treinbotsing Tilburg: 'Trein stond op veilige plek stil'

6 maart 2015 om 20:31
nl
De machinist van de goederentrein van DB Schenker Rail is na het ongeluk met de passagierstrein ongedeerd gebleven. De goederentrein met aan boord gevaarlijke stoffen, stond op het moment van het ongeluk te wachten op een goederenemplacement tussen het station van Tilburg en station Tilburg Universiteit.
Geschreven door

De goederentrein bestond uit 35 wagons en was onderweg van het Limburgse Geleen naar Rotterdam. De trein vervoerde gevaarlijke stoffen In de laatste wagon zat de stof butadieen. Dat is een brandbaar gas. Andere wagons vervoerden gevaarlijke stoffen. De goederentrein bestond ook uit een paar lege staalwagens.
LEES OOK: Passagierstrein met goederentrein gebotst in Tilburg
'Veilige plek om stil te staan'Op het moment van het ongeluk stond de goederentrein stil voor een rood sein. De NS-trein klapte achter op de laatste wagon van de goederentrein. "Gelukkig was het een veilige plek om stil te staan", zegt een woordvoerder van DB Schenker Rail over de plaats waar het ongeluk gebeurde.
LEES OOK: Vijf vragen en antwoorden over de gevaren van butadieen
De Onderzoeksraad voor Veiligheid is bezig met een onderzoek naar de toedracht van het ongeluk. Mogelijk moet de goederentrein nog uren op het spoor blijven, voordat een deel van de wagons de reis kan hervatten naar Rotterdam. De wagons worden eerst stuk voor stuk onderzocht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.