Eindhovenaar (29) vrijgesproken van zware mishandeling tegen broers na onvoldoende bewijs

6 maart 2015 om 21:34
nl
Een 29-jarige man uit Eindhoven is vrijdagmiddag vrijgesproken van een zware mishandeling tegen twee broers. Volgens de rechtbank in Den Bosch is er onvoldoende bewijs dat de Eindhovenaar betrokken is geweest bij de mishandeling in een parkeergarage in januari 2011. De officier van justitie vroeg twee weken geleden al om vrijspraak.
Geschreven door

De broers werden zwaar mishandeld door ongeveer acht mensen. Ze werden geschopt en geslagen, ook nadat ze op de grond waren gevallen. De mishandeling werd vastgelegd door bewakingscamera’s. Eén van de broers raakte ernstig gewond en liep onder andere een klaplong op.
'Beeldvorming beïnvloed'Het slachtoffer kon daardoor drie maanden niet werken. De twee broers en een getuige wezen de Eindhovenaar aan als één van de daders, toen de politie tijdens verhoren in maart 2012 foto’s liet zien. De rechter vindt de verklaringen onbetrouwbaar en wil ze niet gebruiken.
Volgens de rechtbank valt niet uit te sluiten dat het laten zien van de foto’s hun beeldvorming heeft beïnvloed. Daarnaast wijken de verklaringen van de broers en de getuige opvallend af van de verklaringen die zij kort na de mishandeling aflegden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.