FC Oss wint van FC Emmen en stijgt naar subtop Jupiler League

7 maart 2015 om 00:17
FC Oss heeft goede zaken gedaan in de Jupiler League door te winnen van directe concurrent FC Emmen. De Ossenaren leken lange tijd onbedreigd naar de overwinning te gaan, maar in de laatste minuten scoorde Emmen nog twee keer, waardoor het nog even billen knijpen werd voor FC Oss: 2-3

Voorafgaand aan de wedstrijd was er een minuut stilte vanwege het overlijden van FC Oss-medewerkster Sylvia van Hoogstraten en Emmen-supporter Maik Rozema.
Meer pitOss moest het zonder Dean van der Sluijs doen, die nog niet op tijd fit was. Ook aanvoerder Joep van den Ouweland, die tegen Fortuna Sittard geblesseerd uitviel, stond niet in de basis.
FC Oss maakte in de eerste twintig minuten het verschil door met meer pit te voetballen en de kansen beter te benutten. FC Emmen kreeg kansen via Cas Peters, maar keeper Luuk Koopmans bleek een sta in de weg.
Gatenkaas bij FC EmmenOss wist te scoren via huurlingen Teije Ten Den, die scoorde met een mooie kopgoal, en Justin Mathieu, die raak schoot met een mooie schuiver in de rechterhoek. In de verdediging van Emmen was het een flinke gatenkaas. Vooral Luis Pedro speelden niét bepaald de wedstrijd van zijn leven.
Ondanks dat Oss in de eerste helft beter was, kreeg Emmen wel zeker scoringskansen. De Ossenaren mochten keeper Koopmans bedanken dat het met 0-2 ging rusten.
Kort na rust profiteerde Oss van miscommunicatie achterin bij Emmen. Snijders profiteerde optimaal van dat buitenkansje en schoot Oss naar 0-3
Billen knijpenDaarna was het alleen nog maar Oss dat de klok sloeg. Het kreeg nog kansen via Ten Den en Janssen, maar er werd door Oss niet meer gescoord. In de laatste minuten was het Emmen die nog aanzette. het scoorde zowaar nog via Roland Bergkamp, nadat doelman Koopmans niet helemaal vrijuit na een hoge voorzet.
Het werd zowaar nog billen knijpen voor Oss, want Cas Peters schoot fraai nog 2-3 binnen, maar dat was het dan ook.
'Het had hier 0-4, 0-5 moeten worden'Na afloop ging het vooral over het feit dat Oss het zichzelf nog zo moeilijk maakte. “Het had hier 0-4, 0-5 moeten worden, maar in de laatste minuten beukt Roland Bergkamp mij omver en schiet die bal in het doel”, aldus Oss-doelman Luuk Koopmans. "Die treffer wordt gewoon goedgekeurd door een scheidsrechter die veel in de eredivisie fluit. Ik vind het onbegrijpelijk.”
Teije ten Den snapte niet dat Oss het zichzelf in de laatste minuten nog zo moeilijk maakte. “Als je ze zelf niet maakt, dan vallen ze aan de andere kant. We maken het nog zo spannend. Dat was nergens voor nodig.”
'We moeten gewoon bij de eerste vijf eindigen'Door de zege van FC Oss stijgt de ploeg naar de zesde plaats, en met de periodetitel van vorige week op zak is er van alles mogelijk. “We moeten gewoon bij de eerste vijf eindigen, dan ontlopen wij de eerste ronde van de nacompetitie”, aldus Koopmans.
Ten Den: “We sluiten aan bovenin. We doen echt mee, en dat is belangrijk. Er kan nog van alles gebeuren.”