Begraven hond in paniek gedood door Tilburgse baas: ‘Hij viel mijn vriendin aan, ik moest wel'

7 maart 2015 om 10:53
nl
Een man uit Tilburg heeft vrijdagnacht tegenover Omroep Brabant bekend dat hij verantwoordelijk is voor de dood en het begraven van een hond. Bij een hondenuitlaatplaats in de Tilburgse wijk St. Anna werd deze week een dode hond opgegraven. “Ik heb mezelf aangegeven bij de politie, ik heb er onwijs veel spijt van.”
Geschreven door

De Tilburger, die uit veiligheidsoverwegingen anoniem wil blijven, is de eigenaar van de pitbull. Hij wil zijn verhaal kwijt omdat hij enorm geschrokken is van de honderden bedreigende uitingen op Twitter en Facebook. “Het wordt tijd dat al die mensen ook mijn kant van het verhaal te horen krijgen”, aldus de hondenbaas.
'Ik wilde mijn vriendin redden'Vanuit het niets zou de pitbull de vriendin van de eigenaar aangevallen hebben. De hond zette zijn tanden in het slachtoffer en liet vervolgens niet meer los. Dat gebeurde afgelopen zondag. “Het was vreselijk”, blikt de Tilburger terug. De eigenaar bracht eerst zijn kinderen in veiligheid en probeerde de hond met water weg te jagen, maar dat lukte niet. “Mijn vriendin was weerloos. Ze kon zich niet verdedigen. In een vlaag van verbijstering pakte ik een mes en stak ik mijn hond neer.”
Met zware verwondingen werd het vrouwelijke slachtoffer naar het ziekenhuis gebracht. De hond stierf in het huis aan de steekwond. “Ik heb spijt dat ik dat heb gedaan, maar ik deed het om het leven mijn vriendin te redden. We hebben zelf twee kinderen, ik wilde niet dat hij hen ook zou aanvallen. Dat zou ik mezelf nooit vergeven.”
'Een traumatische ervaring'Volgens de eigenaar heeft de pitbull zich nooit agressief tegenover anderen gedragen. “Dit kwam voor ons als een complete verrassing. Het was zo’n lief beest. Als hondenliefhebber was ik erg dol op hem. Nooit vertoonde hij valse trekjes”, legt de Tilburger uit.
De baas heeft sinds de gebeurtenis amper kunnen slapen. Dat hij de hond heeft begraven en niet de politie heeft ingeschakeld, noemt hij ‘een grote fout’. “Het was een traumatische ervaring, dan doe je soms gekke dingen. Met mijn vriendin gaat het nog altijd niet goed. Ze is enorm aangeslagen door wat er gebeurd is.”
Onderzoek politieNa het bericht op Omroep Brabant gaf de Tilburger zich onmiddellijk aan bij de politie. Er wordt nu onderzoek gedaan. De hond wordt volgende week onderzocht door de faculteit diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht.
De politie bevestigt zaterdagochtend dat de man zich inderdaad heeft gemeld.
Omroep Brabant heeft van de hondenbaas een hoop foto's gekregen van de verwondingen van het vrouwelijke slachtoffer. We hebben besloten er slechts één te plaatsen omdat de rest als te schokkend werd ervaren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.