Situatie in Tilburg na treinbotsing weer ‘stabiel’, acht gewonden ontslagen uit ziekenhuis

7 maart 2015 om 03:01
nl
De situatie in Tilburg na de botsing tussen een passagierstrein en een goederentrein, is weer stabiel. Dat betekent dat de ramen en deuren weer open mogen. Dat liet de gemeente in de nacht van vrijdag op zaterdag weten. De wegen in de omgeving van het Reitseplein blijven afgezet. Dit om de hulpdiensten hun werk te kunnen laten doen.
Geschreven door

De acht slachtoffers die bij de botsing lichtgewond raakten, zijn allemaal ontslagen uit het ziekenhuis en zitten weer veilig thuis. Omwonenden die eerder niet naar huis konden omdat het gebied was afgesloten, konden vrijdagavond weer naar huis.
LEES OOK: Treinbotsing in Tilburg nieuw voer voor slepende discussie gevaarlijke goederentreinen
Geen treinenEen passagierstrein reed vrijdagmiddag in Tilburg op een goederentrein. Na de botsing lekte de goederentrein de brandbare stof butadieen, maar dit lek werd door bevriezing snel provisorisch gedicht. Door de botsing rijden er tot zaterdagmorgen geen treinen meer van en naar Tilburg.
De passagierstrein reed op de goederentrein in de buurt van het Reitseplein. Dat ligt tussen de stations Tilburg Universiteit en het centraal station. In de buurt van het Reitseplein zijn een aantal straten afgezet.
LEES OOK: ‘Iedereen vloog naar voren', geschrokken reizigers blikken terug op flinke treinbotsing in Tilburg
'Iedereen vloog naar voren'In de trein zaten circa veertig mensen. De meesten passagiers werden door de botsing door de trein geslingerd. De treinconducteur liep een hoofdwond op en werd daarvoor in het ziekenhuis behandeld. Drie agenten voelden zich licht in het hoofd, nadat de butadieen was gelekt. Ze werden voor controle naar het ziekenhuis gebracht.
De 18-jarige Fleur van Erve kwam een uur na de klap bij de trein vandaan gestrompeld met tranen in haar ogen. “Iedereen vloog naar voren. Ik ben met mijn been op een bankje geknald'', vertelde ze.
LEES OOK: Flinke treinbotsing Tilburg: vijf vragen en antwoorden over de gevaren van butadieen
Lage concentratiesButadieen is een koolwaterstofverbinding die vergelijkbaar is met benzine. Butadieen is wel brandbaar, maar niet gevaarlijk voor de gezondheid. Volgens de Veiligheidsregio is de stof korte tijd en in lage concentraties gelekt. Na het provisorisch dichten van het lek zette de Veiligheidsregio vrijdagavond alle zeilen bij om het gat definitief dicht te maken. Het was vrijdagavond laat onduidelijk hoe lang dat zou duren.
De oorzaak van de botsing is onbekend. Over mogelijke schade aan het spoor kon ProRail nog geen mededelingen doen. Of de treinen van en naar Tilburg zaterdag weer gaan rijden, is nog onduidelijk. De NS raadt reizigers aan de verkeersinformatie in de gaten te houden.
Omroep Brabant hield een liveblog bij over de botsing. Deze kun je hier nog teruglezen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.