Zaterdag ook minder treinverkeer bij Tilburg na treinbotsing

7 maart 2015 om 07:40 • Aangepast 21 november 2020 om 19:38
nl
Zaterdag is er geen treinverkeer mogelijk tussen Tilburg en Gilze-Rijen. Dat heeft te maken met de nasleep van een treinbotsing in Tilburg vrijdagmiddag. Er wordt nog hard gewerkt aan het herstellen van het spoor, ook wordt er nog onderzoek gedaan naar de botsing.
Profielfoto van
Geschreven door

De NS adviseert reizigers om voor vertrek de reisinformatie online te controleren. Tussen Tilburg en Gilze-Rijen rijden bussen. Het gaat om snelbussen die rechtstreeks tussen Tilburg en Breda rijden en stopbussen die de stations van Gilze-Rijen, Tilburg Universiteit, Tilburg en volgens de reisplanner ook Tilburg Reeshof aandoen.
LEES OOK: A cht gewonden ontslagen uit ziekenhuis
Vrijdagmiddag botsten een goederentrein en een passagierstrein met elkaar op het spoor ter hoogte van het Reitseplein in Tilburg. Acht passagiers raakten lichtgewond, ook lekte er na de botsing even butadieen uit de achterste wagon van de goederentrein. Het lek is provisorisch gedicht, volgens de Veiligheidsregio is de situatie stabiel en niet gevaarlijk.
LeegpompenVrijdagnacht is de wagon met butadieen afgekoppeld. De goederentrein is weggereden. De passagierstrein staat zaterdagochtend wel nog op het spoor. Bij de wagon met butadieen is een lege wagon neergezet. De hulpdiensten waren tot laat in de middag bezig om de stof over te pompen in de nieuwe wagon. Tegen de avond was het overpompen klaar.

Wachten op privacy instellingen...


Daarna is begonnen met het afvoeren van de volle wagon. Met een sleeplocomotief worden de goederentrein en passagierstrein uit elkaar getrokken. Dat duurt zo'n twee uur. Daarna kunnen de treinen worden afgevoerd. Verwacht wordt dat de treinen zondagochtend weer kunnen rijden.

Wachten op privacy instellingen...

LEES OOK: Vijf vragen en antwoorden over de gevaren van butadieen
Er wordt nog onderzoek gedaan naar de oorzaak van de botsing vrijdagmiddag. De NS vraagt aan reizigers die betrokken waren bij de botsing om contact op te nemen via 0800-6677888.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.