Driekes Hoekstra (15) gehuldigd na overwinning Bloed, Zweet en Tranen: 'Ik blijf heel gewoon' - Omroep Brabant
Video

Driekes Hoekstra (15) gehuldigd na overwinning Bloed, Zweet en Tranen: 'Ik blijf heel gewoon'

7 maart 2015 om 17:51
nl
De huldiging van Driekes Hoekstra in zijn volksbuurt in Breda heeft zaterdagmiddag grote belangstelling getrokken. Na zijn overwinning in de SBS6-talentenjacht Bloed, Zweet en Tranen zong hij zijn publiek toe op de Dongestraat. Want trots zijn ze, daar in Hagebeemd.
Geschreven door

Hij is nog maar net 15, maar wordt nu al de nieuwe volkszanger van Nederland genoemd: Driekes Hoekstra uit Breda won vrijdagavond de smartlappenwedstrijd op SBS6. Iedere zichzelf respecterende volkszanger zou die winst natuurlijk tot in de late uurtjes vieren, maar Driekes niet. "Ik ben meteen naar huis gegaan om te gaan slapen."
De Bredase volkszanger won met een kleine meerderheid van de stemmen en krijgt een platencontract. Daarnaast mag hij optreden met de Toppers in de Amsterdam ArenA. Dat hij nu met de grote jongens mee mag doen, verandert hem niet. "Ik ga lekker mezelf blijven en niet naast mijn schoenen lopen", belooft Hoekstra.
Geen feestbeestHij voegde vrijdagavond meteen de daad bij het woord. Een afterparty met veel bier en vrouwen? Welnee. "Ik ben naar huis gegaan om te gaan slapen. Ik was om halftwee thuis."
André Hazes is op muzikaal gebied een groot voorbeeld voor Hoekstra, maar mocht hij de verwachtingen niet waar kunnen maken als volkszanger, dan heeft hij al aan een alternatief gedacht: "Ik wil autotechniek gaan studeren, zodat ik auto's kan repareren."

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.