Ook VVD-lijsttrekker Bert Pauli ziet jihadisten liever sneuvelen dan terugkeren naar Brabant

7 maart 2015 om 14:52
nl
Premier Rutte krijgt na alle kritiek over zijn uitspraak over jihadisten bijval van zijn collega, de Brabantse gedeputeerde en VVD-lijsttrekker Bert Pauli. Rutte zei deze week tijdens het RTL-verkiezingsdebat dat hij Nederlandse jihadisten in Irak en Syrië liever ziet sneuvelen dan terugkeren. Pauli is het daarmee eens: "Het is erg dat het zover moet komen."
Geschreven door

Rutte kreeg na zijn uitspraak veel kritiek van collega-politici. De Brabantse gedeputeerde Bert Pauli steunt zijn VVD-collega zaterdag in het radioprogramma 'Alles Mag op Zaterdag'.
"Ik vind dat je daar niet duidelijk genoeg over kunt zijn. Als je de beelden ziet van de barbaarsheid die in dat soort landen wordt toegepast... Dat valt met geen woord of pen te beschrijven", aldus Pauli tegen Omroep Brabant.
Veiligheid garanderenVolgens Pauli moet worden voorkomen dat geradicaliseerde moslims vertrekken om mee te vechten met terreurbeweging Islamitische Staat (IS). "Maar we hebben niet in de hand dat alle teruggekeerde jihadisten worden opgespoord. Wij moeten de veiligheid van burgers kunnen garanderen, omdat de burger daar zelf niet voor kan zorgen."
Pauli vindt dat Nederlandse jihadisten zelf verantwoordelijk zijn voor hun lot. "Via internet word je gewaarschuwd. Als je bewust kiest voor die barbaarsheden, voor het vermoorden van mensen met messen en je komt getraumatiseerd terug, dan ben je een gevaar voor de Nederlandse samenleving."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.