Stilstaand 'Draaiend Huis' in Tilburg moet gesloopt of voor 1 euro verkocht, vindt Hans Smolders - Omroep Brabant

Stilstaand 'Draaiend Huis' in Tilburg moet gesloopt of voor 1 euro verkocht, vindt Hans Smolders

7 maart 2015 om 16:47
nl
Het bekendste kunstwerk van Tilburg, het Draaiend Huis op de Hasseltrotonde, draait al vijf weken niet meer. Volgens de gemeente komt dat door een mechanische storing. Een van de aandrijfassen is gebroken en moet worden vervangen. Maar volgens Lijst Smolders zijn de kosten van vervanging zo hoog, dat de partij het kunstwerk liever ziet verdwijnen.
Geschreven door

Het vervangen van de aandrijfas kost 15.000 euro. Sinds 2009 heeft het onderhoud van het kunstwerk zo'n 67.000 euro gekost.
OnderhoudskostenLijst Smolders vindt dat het Draaiend Huis de gemeente al te veel geld heeft gekost. Naast de onderhoudskosten voor het huis, kostte ook het onderhouden van de tuin de afgelopen jaren al 46.800 euro. Daarbij komen de kosten van de aanleg van de tuin à 68.000 euro.
Lijst Smolders dient maandag een motie in bij de raadsvergadering. Als oplossing stelt fractievoorzitter Hans Smolders voor om het kunstwerk voor het symbolische bedrag van 1 euro te verkopen en de verwijderingskosten te laten betalen door deze koper.
DraaienHet Draaiend Huis is een kunstwerk van John Körmeling dat in 2008 werd geplaatst. In twintig uur tijd draait het huis normaal gesproken om de Hasseltrotonde.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.