Video

FC Eindhoven doet goede zaken na winst op FC Volendam

7 maart 2015 om 19:25
nl
FC Eindhoven heeft zich vaster genesteld op de derde plaats. De Eindhovenaren versloegen zaterdagmiddag in een direct duel achtervolger FC Volendam (3-1), waardoor het verschil naar de vierde plek opliep naar zes punten. Voor de thuisploeg scoorden Nieveld, Swinnen en Boere de doelpunten.
Geschreven door

Voor de beleidsmakers van FC Eindhoven was het de week van de bevestiging: de club leeft als nooit tevoren. Niet alleen verdienden Joey Sleegers (beste speler van de derde periode) en Branco van den Boomen (beste talent) persoonlijke hoofdprijzen, de publieke belangstelling voor het team van trainer Jean Paul de Jong is bovendien tot grote hoogte aan het stijgen. Tegen FC Volendam was het stadion zaterdagmiddag vrijwel uitverkocht, een ongekende luxe voor het bescheiden FC Eindhoven.
Volendam verdedigde sterkDat de week werd afgesloten met een overwinning op Volendam maakte het Eindhovense feest compleet. Al was het wel lastig tegen een verdedigend ingesteld FC Volendam, dat tien minuten voor de rust de score opende. Daarbij gingen alle credits naar de Volendamse spits Kevin Brands, die een counter met een geplaatst schot van zestien meter prima afrondde (0-1).
Ondanks het vele balbezit wist FC Eindhoven op zijn beurt voor de pauze nauwelijks gevaarlijk te worden. Alleen in de slotseconde van de eerste helft liet Sleegers de aanhang opveren, toen zijn inzet op de kruising belandde.
FC Eindhoven stelt orde op zakenIn de tweede helft maakte FC Eindhoven, met zeven Belgen in het basiselftal, duidelijk terecht de nummer drie van de Jupiler League te zijn. In een tijdsbestek van tien minuten scoorden Nieveld (kopbal uit een corner), Tibeau Swinnen en Tom Boere (beiden individuele actie), die zo de stand naar 3-1 tilden. FC Eindhoven verzuimde in het vervolg van het duel de marge verder te vergroten.  
Trainer Jean Paul de Jong was na afloop tevreden: “Ik ben ontzettend blij dat het stadion zo goed gevuld was en we de drie punten tegen een directe concurrent hier houden”, aldus de coach. Al was de oefenmeester ook kritisch: “In de eerste helft was ons positiespel goed, maar waren we in de eindfase slordig. De 1-1 gaf ons een enorme boost en met de doelpunten daarna belonen we onszelf. Daar waar we dat tegen De Graafschap hadden laten liggen.”
Prachtige week voor Joey SleegersVoor Joey Sleegers was het met de winst van de bronzen stier een prachtige week. De van Feyenoord gehuurde aanvaller praat maandag met de Rotterdammers over zijn toekomst: “Ik ben benieuwd wat ze van plan zijn”, zegt Sleegers. “Ik verwacht dat ik volgend seizoen aansluit bij de selectie van Feyenoord. Ik denk klaar te zijn voor de eredivisie. Als je op mijn leeftijd een stap terug doet en gelijk dit laat zien, vind ik dat je een kans verdient. In de zomer is Eindhoven me normaal gesproken kwijt.”
Trainer De Jong vindt dat Sleegers terecht de bronzen stier won. “Joey en ook Branco van den Boomen voegen op jonge leeftijd al iets toe aan een elftal. Ze zullen zeker hogerop gaat. Daarvoor hebben ze absoluut de kwaliteit. Al is er ook een team nodig dat hen de mogelijkheid biedt zo te functioneren.”
StandDoor de zege kwam Eindhoven op 56 punten en stevende de club de nummer twee van de ranglijst Roda JC voorbij. De Limburgers krijgen zondag bezoek van De Graafschap.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.