533 nabestaanden bekijken wrakstukken MH17 op vliegbasis Gilze-Rijen

7 maart 2015 om 19:37
nl
Afgelopen week hebben 533 nabestaanden van 151 slachtoffers van de ramp met vlucht MH17 de wrakstukken van de Boeing 777-200 van Malaysia Airlines bekeken. Onder hen was een aantal nabestaanden van slachtoffers uit andere landen. Dat heeft de Onderzoeksraad voor Veiligheid zaterdag bekendgemaakt.
Geschreven door

De mensen kregen in groepen een rondleiding door de hangar. Op luchtmachtbasis Gilze-Rijen werden de nabestaanden rondgeleid op de drie locaties waar zich wrakstukken bevinden: de hangar waar het onderzoek plaatsvindt en de twee plekken waar de overige wrakstukken zijn opgeslagen. Dinsdag mocht de pers een kijkje nemen in de hangar.
'Blij met de mogelijkheid'"Vrijwel alle nabestaanden waren blij met de mogelijk die geboden werd om de wrakstukken te bezoeken. Om de stukken in realiteit te zien, is dan toch belangrijk", aldus voorzitter Tjibbe Joustra van de Onderzoeksraad voor Veiligheid. [YouTube:body:http://youtu.be/HPwpiJOR7rI]Nu de bezoeken zijn afgerond, kan de reconstructie van een deel van het vliegtuig beginnen. Zo wordt de cockpit en een deel van de business class weer in elkaar gezet.
Toedracht van de ramp onderzocht De Onderzoeksraad voor Veiligheid onderzoekt de toedracht van de ramp. De wrakstukken moeten hier meer duidelijkheid over brengen. De restanten kwamen in december aan op de vliegbasis. Daar zijn ze gecontroleerd, gefotografeerd en gesorteerd op hoe belangrijk ze zijn voor het onderzoek.
Een team van internationale luchtvaartonderzoekers heeft vorige maand onderzoek gedaan bij de wrakstukken. Er is onder meer gekeken naar inslagpatronen en onderzoek gedaan naar breukvlakken.
Vliegramp MH17Vlucht MH17 van Malaysia Airlines crashte op 17 juli in Oost-Oekraïne. Alle 298 inzittenden kwamen om het leven, onder wie 50 Brabanders. Het toestel vloog over oorlogsgebied en is zo goed als zeker uit de lucht geschoten.
Lees alle berichtgeving over het vliegtuigongeluk op de themapagina omroepbrabant.nl/vliegramp.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.