Deel cliëntenraad Bijzonder Jeugdwerk Brabant opgestapt: 'Geen vertrouwen in directeur'

7 maart 2015 om 20:37
nl
De ouderraad van de cliëntenraad Bijzonder Jeugdwerk Brabant is vrijdag opgestapt. Dat hebben zij per brief laten weten aan directeur Jeanny van den Berg. De ouderraad is niet tevreden over de werkwijze van Van den Berg en zegt niet door haar gehoord te worden. De organisatie biedt hulp aan gezinnen met kinderen die kampen met problemen.
Geschreven door

Jeanny van den Berg zegt 'overvallen' te zijn door het opstappen van de ouderraad. Ze wil niet ingaan op de beschuldigingen van de ouderraad, totdat ze de raad zelf heeft gesproken.
ReorganisatieDe ouderraad zegt dat adviezen van hun kant door Van den Berg in de wind werden geslagen. Zo wordt een reorganisatie, ondanks negatief advies van de ouderraad, doorgezet. De raad kreeg van Van den Berg geen inzicht in het advies dat een adviesbureau gaf voor die reorganisatie.
Daarnaast vermoedden medewerkers van Bijzonder Jeugdwerk Brabant dat er mogelijk sprake was van belangenverstrengeling toen een groep jongeren voor een project naar Senegal afreisde. Daar moesten ze helpen met een project waar ook de levenspartner van de directeur bij betrokken was.
Project in SenegalDe ouderraad was daarvan niet op de hoogte gebracht. Van den Berg zou geen openheid van zaken hebben willen geven over de gang van zaken en de financiering van dat project.
De jongerenraad van de cliëntenraad is niet opgestapt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.