Ireen Wüst derde op 500 meter schaatsen bij WK allround in Calgary

7 maart 2015 om 21:41
nl
Ireen Wüst uit Goirle is als derde geëindigd op de 500 meter schaatsen bij het WK Allround in Calgay. De 28-jarige Goirlese reed een tijd van 38,73 seconden. Ze gaf meteen veel toe op de Amerikaanse Heather Richardson, die zegevierde in 37,11. De Canadese Kali Christ belandde op de tweede plaats met een tijd van 38,67.
Geschreven door

Marije Joling eindigde met een persoonlijk record van 39,24 op de elfde plek. Linda de Vries reed met een tijd van 39,26 eveneens een persoonlijke toptijd. Daarmee belandde de nummer drie van het EK op de dertiende plaats.    Gunstige loting voor WüstMarianne Timmer, bij Team Continu nog heel even de coach van de vertrekkende Wüst, sprak voor het begin van de 500 meter van een gunstige loting voor de vijfvoudige wereldkampioene. Daarmee doelde ze vooral op de laatste buitenbocht die Wüst in haar rit tegen de Japanse Ayaka Kikuchi kreeg toebedeeld.
De titelverdedigster had juist in de aanloop naar het toptoernooi in Calgary moeite om de laatste binnenbocht op de 500 meter op hoge snelheid goed door te komen. Ze durfde naar eigen zeggen die binnenbocht tijdens de training nog niet helemaal voluit in te gaan.
Niet tevreden met eindtijd    Wüst kwam de bochten redelijk goed door in de negende rit, maar was met haar eindtijd niet helemaal tevreden. Ze reed wel voor de eerste keer dit seizoen op de 500 meter in de 38 seconden.  Wüst moet later op zaterdag op de 3000 meter bijna 10 seconden goedmaken op sprintster Richardson, de wereldkampioene op de 500 meter. De Tsjechische titelkandidate Martina Sablikova, die met 39,23 de tiende tijd reed, heeft een achterstand van 3 seconden op haar Nederlandse rivale.    

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.