Treinverkeer Den Bosch-Breda zondagmiddag om halftwee volledig hervat na treinbotsing

8 maart 2015 om 14:30 • Aangepast 21 november 2020 om 19:37
nl
Het treinverkeer tussen Den Bosch, Tilburg en Breda is zondagmiddag om halftwee volledig hervat. Dat meldt de NS. Door herstelwerkzaamheden aan het spoor na een botsing tussen twee treinen vrijdagmiddag reden tot zondagochtend vroeg geen treinen.
Profielfoto van
Geschreven door
Wachten op privacy instellingen...

Vanaf zeven uur zondagochtend reden er vier treinen per uur en die stopten op alle stations tussen Tilburg en Roosendaal. Eerder verwachtte de NS dat er zaterdagnacht weer treinen zouden rijden, maar dat liep uit.
Zondagochtend was de verwachting nog dat het tot zondagnacht twee uur zou duren voor het treinverkeer weer volledig kon worden opgestart. Dit is nu dus eerder het geval.
Gewonden door botsingDe problemen op het spoor ontstonden doordat er vrijdag een passagierstrein en een goederentrein in Tilburg op elkaar botsten.
Bij de treinbotsing raakten acht passagiers lichtgewond, ook lekte er butadieen uit de achterste wagon van de goederentrein. Het lek werd provisorisch gedicht.
Lees ook: Vijf vragen en antwoorden over de gevaren van butadieen
Passagierstrein ook weggesleeptHet duurde lang voordat de passagierstrein kon worden weggesleept. Deze moest volgens een woordvoerder van ProRail eerst rijklaar worden gemaakt. En daarna moest nog worden bekeken hoe het spoor onder de trein eruit zag. Om halftwee zondagmiddag werd het spoor weer volledig vrijgegeven.
De goederentrein was al eerder weggesleept.
Lees ook: 'Iedereen vloog naar voren', geschrokken reizigers blikken terug op flinke treinbotsing in Tilburg

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.