Conducteur mishandeld op station Helmond 't Hout vanwege geven bekeuring

8 maart 2015 om 08:45
nl
Een treinconducteur is zaterdag op station Helmond 't Hout mishandeld. Hij zou zijn bespuugd, in zijn buik zijn geschopt en zijn uitgescholden.
Geschreven door

De conducteur werd mishandeld nadat hij een zwartrijder bekeurde. Hij deed een station verder, in Eindhoven, aangifte bij de politie. Die kon de zwartrijder oppakken. Het ging om een 28-jarige man uit het Gelderse Groenlo.
De conducteur liep geen ernstig letsel op. Volgens de NS zou hij wel ernstig zijn geschrokken.
Vaker mishandelingenDe mishandeling in Helmond is de tweede in één week tijd bij de NS. Op station Hoofddorp was het begin deze week namelijk ook al raak. Zij liep meerdere breuken in haar gezicht op door klappen van een reiziger.
En begin dit jaar moest een Brabantse conducteur het ook al ontgelden, opnieuw bij Helmond.
Actie om aandacht te vragen voor geweldVoor het NS-medewerkers is de maat vol. Om aandacht te vragen voor het geweld zullen treinmachinisten maandagochtend om negen uur toeteren uit protest.
De NS en de vakbond voor rijdend personeel VVMC steunen die actie, zo meldt De Telegraaf tot slot. Ze vinden dat het geweld moet stoppen en dat het geen incidenten meer zijn. Minister Ivo Opstelten van Justitie heeft vrijdag aangegeven te willen praten over hoe het geweld gestopt kan worden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.