Video

Bomvolle Brabantse terrassen op eerste lentedag na een natte, lange winter

8 maart 2015 om 17:22
nl
In Eindhoven een recordtemperatuur voor 8 maart van 18,6 graden. En overal in Brabant vijftien graden of meer en een heerlijk zonnetje. Het is zondag lente in Brabant en dus trokken we er massaal op uit. Fietsclubjes, motorrijders, wandelaars. Iedereen ging naar buiten.
Geschreven door

Dit bleek ook wel uit de vele weerfoto's die we binnenkrijgen uit heel de provincie. Mooie plaatjes van de zonsopkomst. En prachtige foto's die wandelaars hebben gemaakt op de mooiste plekjes in onze provincie. Veel Brabanders lieten zo weten dat ze volop hebben genoten van het mooie lenteweer.
Bomvolle terrassenNet als bijna overal in Brabant zaten ook de terrassen zondag in Heusden vol, bomvol. Op de Heusdense Vismarkt was het zien en gezien worden. Op het centrale gedeelte stonden honderden fietsen en enkele tientallen motoren gestald. De eigenaren zatten op de omringende terrassen met een drankje in de hand en op de neus een zonnebril.
"Dit is genieten, over de dijken en langs de weilanden op de motor hier naartoe", vertelt iemand. En genieten doet iedereen. Op het terras van het Heusdens IJshuys likt een meisje van een jaar of vier vol overgave aan haar blauwe ijsje. Eigenaar Gijs is ook al dolblij met de eerste lentezondag. "Volle terrassen, hopelijk lange rijen en veel, heel veel ijs verkopen."
Piet geniet!Heusdenaar Piet Peuters stond intussen voor zijn huis en leunt tegen een paaltje. Het gezicht richting de zon. Het is duidelijk: Piet geniet. "Ik snap nu waarom de bloemen de grond uit willen. Zelf wil je ook iets, de zon pakken, die mooie lucht. Dit is genieten", zegt hij.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.