Doden en begraven hond levert Tilburger proces-verbaal op, justitie onderzoekt strafvervolging

8 maart 2015 om 13:40
nl
De Tilburger die verantwoordelijk is voor het doden en begraven van een hond, heeft een proces-verbaal gekregen. De officier van justitie gaat onderzoeken of de man strafrechtelijk vervolgd moet worden. Dat laat een politiewoordvoerder weten aan Omroep Brabant.
Geschreven door

De politie plaatste vrijdag een schokkende foto van een hond die bij een hondenuitlaatplaats de Tilburgse wijk St. Anna dood werd aangetroffen. Die avond kwam Omroep Brabant in contact met de baas van de pitbull die bekende dat hij de viervoeter had gedood.
'Mijn vriendin was weerloos'Dit deed hij nadat de hond vanuit het niets zijn vriendin aanviel. De pitbull zette zijn tanden in het slachtoffer en liet vervolgens niet meer los. De eigenaar bracht eerst zijn kinderen in veiligheid en probeerde de hond met water weg te jagen, maar dat lukte niet.
“Mijn vriendin was weerloos. Ze kon zich niet verdedigen. In een vlaag van verbijstering pakte ik een mes en stak ik mijn hond neer.”
StrafbaarSinds 1 juli 2014 is het verboden om je hond of kat te doden. Door een gat in de wet was dit eerst niet strafbaar. Alleen als kon worden aangetoond dat zo'n dier het slachtoffer was van mishandeling, kon de dader worden aangepakt.
Justitie moet bekijken of er genoeg aanleiding is om de Tilburger strafrechtelijk te vervolgen. De hond wordt volgende week onderzocht door de faculteit diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht. De man was zondag niet bereikbaar voor commentaar.
Omroep Brabant heeft van de hondenbaas een hoop foto's gekregen van de verwondingen van het vrouwelijke slachtoffer. We hebben besloten er slechts één te plaatsen omdat de rest als te schokkend werden ervaren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.