Bespuugd, geduwd en buiten westen geslagen: treinconducteurs zijn het zat en voeren actie

9 maart 2015 om 07:26 • Aangepast 25 april 2020 om 00:40
nl
Afgelopen weekend is er opnieuw een conducteur mishandeld, deze keer in Helmond. Voor medewerkers van de spoorwegen is de maat vol na al het geweld. Ze zijn al bespuugd, door glazen wanden geduwd, buiten westen geslagen en meer. Treinmachinisten gaan daarom maandagochtend om negen uur toeteren uit protest.
Geschreven door

De vechtpartij afgelopen zaterdag was geen incident meer. Nee, NS'ers vinden dat er sprake is van structureel geweld. Daar zou best een kern van waarheid in kunnen zitten. Het is namelijk vaker hommeles geweest. Een overzicht van de Brabantse zaken.
Meisje (17) mishandelt conducteur in CuijkDe geweldplegers zijn lang niet altijd volwassenen. In 2006 sloeg en schopte namelijk een toen 17-jarig meisje in Cuijk een conducteur. Hij had haar aangesproken, omdat ze geen kaartje op zak had.
Vier jonge zwartrijders mishandelen conducteur in RijenVorig jaar overkwam een conducteur ongeveer hetzelfde, alleen had hij geen meisje maar een groep van vier jongens voor zich. Die jongens liepen de hele tijd voor hem uit toen de conducteur kaartjes aan het controleren was. Toen hij ze hierop aansprak, bleek dat ze geen vervoersbewijs hadden. Hij moest zijn vraag bekopen met klappen.
Jongen aangehouden na duwen conductrice in OisterwijkGeweld tegen treinpersoneel tolereert niemand. Zo kon het dat door een 17-jarige jongen die een conductrice een duw gaf, veroorzaakte dat vorig jaar een complete trein werd stilgezet bij Oisterwijk.
NS-hoofdconducteur Iloyka: 'Ik ben bespuugd, met de dood bedreigd, geschopt en geslagen'Ze kon een half jaar lang haar werk niet doen, doordat een passagier haar met een vuist in het gezicht had geslagen. Dat gebeurde in de trein naar Breda. Hoofdconducteur van de Nederlandse Spoorwegen, Iloyka uit Eindhoven, kwam in 2014 met een bont en blauw gezicht thuis te zitten.
Conducteur mishandeld en bedreigd in trein tussen Tilburg en BredaIn een trein tussen Tilburg en Breda moest een conducteur het bekopen toen hij een vrouw aansprak. Ze was haar telefoon aan het opladen in de eerste klas, terwijl ze alleen een kaartje had voor de tweede klas. De vrouw ging door het lint en duwde de conducteur door een glazen scheidingswand heen.
Mishandeling conducteur in trein tussen Helmond en Eindhoven in Opsporing VerzochtBegin dit jaar begon met een zware mishandeling van een conducteur in Eindhoven. Hij werd mishandeld op weg van Helmond naar Eindhoven, omdat hij homoseksueel is. De man werd buiten westen geslagen. Voor de politie was de zaak zo ernstig dat ze een reconstructie uitzond in Bureau Brabant en Opsporing Verzocht.
Conducteur mishandeld op station Helmond 't Hout vanwege geven bekeuringEn tot slot dus de recente vechtpartij in Helmond. De conducteur zou zijn bespuugd, in zijn buik zijn geschopt en zijn uitgescholden. Hij werd mishandeld nadat hij een zwartrijder bekeurde.
[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=Se2YOJf3A9M]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.