Vader Necati Çelik en dochtertje Melda (9) dood bij drama in Etten-Leur, gezin bekend bij politie

8 maart 2015 om 16:13 • Aangepast 21 november 2020 om 19:37
nl
Van twee van de drie slachtoffers van het familiedrama in Etten-Leur, is de identiteit bekend. Het gaat om vader Necati Çelik (41) en zijn 9-jarige dochter Melda. De identiteit van de derde overledene kon nog niet worden vastgesteld. De politie wist dat er al lange tijd problemen in het gezin waren.
Profielfoto van
Geschreven door

In het huis heeft zich een familiedrama afgespeeld. Wat er precies is gebeurd, is nog altijd onduidelijk. Volgens buurtbewoners is de derde overledene de volwassen zoon van het Turkse gezin.
'Bezoekjes Bureau Jeugdzorg'Buurtbewoners vertellen aan Omroep Brabant dat het gezin in wisselende samenstelling in het huis woonde en dat er vaak onderlinge problemen waren. Bureau Jeugdzorg kwam in samenwerking met de politie regelmatig poolshoogte nemen, zeggen ze.
De moeder van het beste vriendinnetje van Melda zegt dat ze wel wisten dat het niet goed ging in het gezin. "Hier zijn we altijd bang voor geweest. Je hoort het altijd van zo'n familiedrama en dat alle instanties op de hoogte waren. Dit is ook zo'n verhaal."
De politie heeft inmiddels gesproken met ex-vrouw Nesrin (41). Zij was niet thuis toen de lichamen gevonden werden en lijkt niks met de dood van haar dochter en Çelik te maken te hebben. Ze is gehoord door de politie en is geen verdachte in de zaak. Volgens buurtbewoners zou zij al langere tijd psychische problemen hebben.
Besloten bijeenkomstHet meisje Melda was vroeger scholiere van openbare basisschool De Leest in de wijk Schoenmakershoek in Etten-Leur. Daar is om vier uur zondagmiddag een besloten bijeenkomst voor ouders, leerlingen en het team.
Het meisje is ongeveer vier maanden geleden naar een andere basisschool gegaan: De Arenberg in Zevenbergen. Daar woonde vader Necati. Iedereen is erg aangeslagen meldt Kim Koijen, directeur van haar oude basisschool De Leest.

Wachten op privacy instellingen...

Klasgenootje verdrietigMaandag wordt in iedere klas aandacht besteed aan het overleden meisje. Ondanks dat ze van school af is, kennen haar oude klasgenootjes haar heel goed. In iedere klas wordt er anders omgegaan tijdens het rouwproces.
Er komt in elk geval op school een gedenkhoekje met een gedenkboek. De moeder van een voormalig klasgenootje vertelt aan Omroep Brabant hoe aangeslagen haar zoontje was door het nieuws. "Hij ging naar zijn kamer en stond lang met de schoolfoto in zijn hand. Daarop stond Melda nog lachend tussen haar klasgenootjes."
Lichamen uit huis gehaaldDe politie heeft zondagmiddag de lichamen van de slachtoffers uit het huis gehaald. Het technisch onderzoek gaat ter plekke door in het huis aan de Landmanweg. Ook op het woonadres van Necati aan de Burgemeester Reijnderslaan in Zevenbergen heeft de politie onderzoek gedaan.
Het kan nog wel een week duren voordat mogelijk duidelijk is wat zich heeft afgespeeld in het huis in Etten-Leur. Het politieonderzoek in en rond het huis gaat de komende dagen verder, laat een politiewoordvoerster weten.
NieuwbouwwijkHet huis waarin de doden zijn gevonden, staat in een nieuwbouwwijk aan de rand van Etten-Leur. Er staan op dit moment hekken met zwart plastic voor, zodat de politie rustig onderzoek kan doen. Naar verwachting zal er komende week sectie worden verricht op de lichamen.
Dan weet de politie ook waaraan de slachtoffers zijn overleden. Zo komt er dan misschien ook meer duidelijkheid over wat er nu precies is gebeurd.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.