Medewerkers Brabants Landschap aangereden door motorrijder bij controle wildcrossen: drie gewonden

8 maart 2015 om 15:47
nl
Twee medewerkers van de Stichting het Brabants Landschap zijn zondagochtend in de bossen bij Overloon aangereden door een motorcrosser. De twee zijn met diverse verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Ze waren samen met nog drie collega’s ter hoogte van de Groeningsedijk in Overloon aan het controleren op wildcrossen.
Geschreven door

Toen ze drie crossers wilden controleren, trok het trio zich niks aan van het stopteken dat de controleurs, zogenoemde Buitengewoon Opsporingsambtenaren (BOA's), gaven. De drie reden door en een van de crossers botste vervolgens op de medewerkers van het Brabants Landschap. Een vrouw van 52 uit Grave en een man van 50 uit Haps.
De man en vrouw liepen diverse verwondingen op en zijn naar het ziekenhuis gebracht voor verder onderzoek. Hoe ernstig hun verwondingen zijn, is niet bekend.
Motorrijder over de kopOok de motorrijder, een man van 25 uit het Limburgse Venray, is naar het ziekenhuis gebracht. Hij sloeg bij de botsing over de kop en liep hierbij verwondingen op aan zijn rug. De twee andere motorrijders zijn volgens de politie niet gevlucht. Ze zijn niet aangehouden. Wel is hun identiteit bekend.  
De controle door de medewerkers van het Brabants Landschap werd gedaan in het kader van het project ‘Samen Sterk in het Buitengebied’. Een project dat  zich behalve op illegaal crossen ook richt op het voorkomen van stroperij, afvaldumping en brandstichting.
'BOA slaat motorcrosser van motor'Een van de betrokken motorcrossers laat aan Omroep Brabant weten dat de lezing van de BOA's niet zou kloppen. Een BOA zou juist een van de crossers met een stopbord van zijn motor hebben geslagen. Het stopteken zou veel te laat zijn gegeven waardoor een van de motorcrossers een BOA niet meer kon ontwijken.
De botsing zou ook zijn gefilmd door camera's die in de buurt hingen. Het drietal wil deze beelden nu gaan opvragen. De drie motorcrossers gaan aangifte doen bij de politie van bedreiging en mishandeling door de BOA's.                        

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.