Vloekende en agressieve treinreiziger bedreigt conducteur (34) met de dood in Roosendaal

8 maart 2015 om 17:52
nl
Een 35-jarige treinreiziger is zondagmiddag op het station in Roosendaal opgepakt omdat hij een conducteur met de dood bedreigde bij de kaartjescontrole. Het slachtoffer heeft bij de politie aangifte gedaan van bedreiging.
Geschreven door

De man uit Rotterdam reisde zonder kaartje met de trein. Daar kwam de conducteur van dienst achter tijdens de controle. Na het vragen om zijn vervoersbewijs begon de zwartrijder te schelden en werd hij agressief.
Proces-verbaalDaarna volgden er meerdere doodsbedreigingen. De conducteur liet de zaak niet verder uit de hand lopen en nam afstand van de Rotterdammer. Op station Roosendaal stond veiligheidspersoneel van de NS de binnenkomende trein uit Antwerpen op te wachten.
Zij droegen de agressieve zwartrijder over aan de gewaarschuwde politie. De verdachte werd na zijn arrestatie naar het politiebureau gebracht. Daar is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.
Actie tegen geweldDe politie benadrukt zondag dat verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen, hulpverleners en overheidspersoneel zeer serieus wordt genomen. Met justitie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen politiemensen en andere personen met een publieke taak altijd wordt verhoogd.
In Helmond werd zaterdag een treinconducteur op station Helmond 't Hout mishandeld. Voor veel medewerkers van de spoorwegen is de maat vol na al het geweld. Een kleine groep NS'ers hield vrijdagmiddag een protestactie bij Hoofddorp en maandagochtend gaan treinmachinisten toeteren uit protest.[YouTube:body:http://youtu.be/Se2YOJf3A9M]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.