CDA gaat langs bezorgde bewoners na treinbotsing Tilburg: ‘Gevaar mag niet onderschat worden’

8 maart 2015 om 19:05
nl
De botsing tussen een passagierstrein en een goederentrein geladen met gevaarlijke stoffen in Tilburg houdt de gemoederen nog altijd bezig. CDA-Kamerlid Martijn van Helvert brengt maandag een bezoek aan de wijken rondom het spoor in Tilburg en Breda om te praten over de toenemende overlast van gevaarlijke goederentreinen die door het centrum van de steden denderen.
Geschreven door

Dat laat CDA Brabant zondag in een persbericht weten.
'Niet onderschatten'Bij de treinbotsing in Tilburg vrijdag vielen acht lichtgewonden en raakte het treinverkeer rond Tilburg ontregeld. De discussie rond treinen die gevaarlijke stoffen vervoeren lijkt daardoor opnieuw aangewakkerd.
Volgens het CDA laat de treinbotsing zien dat de overlast en het gevaar van goederentreinen ‘niet onderschat mag worden’. De komende jaren gaat de overlast alleen nog maar toenemen. Vanwege werkzaamheden aan de Betuwelijn in Duitsland moeten treinen met gevaarlijke stoffen gebruikmaken van de Brabantroute.
LEES OOK: Treinbotsing in Tilburg nieuw voer voor slepende discussie gevaarlijke goederentreinen
Zorgen CDAHet treinstation van Tilburg vormt een belangrijk onderdeel van dat traject. “Dat betekent dat er nog meer treinen met gevaarlijke ontplofbare stoffen door drukbevolkte wijken zullen rijden”, meent het CDA. Het CDA maakt zich al langer zorgen over deze ontwikkelingen en wil graag in gesprek met buurtbewoners.
CDA-Kamerlid Martijn van Helvert gaat samen met de Tilburgse kandidaat voor de Provinciale Statenverkiezingen Marcel Deryckere, lijsttrekker Marianne van der Sloot en Bredaas raadslid Jeroen Bruijns een bezoek brengen aan de Tilburgse en Bredase Spoorzones.
Het werkbezoek begint om 11:15 uur in het Deprez gebouw aan de Lange Nieuwstraat in Tilburg. Vervolgens zal per trein naar Breda gereisd worden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.