Ireen Wüst moet genoegen nemen met zilver op WK allround: 'De koek is op. Ik ben doodmoe'

8 maart 2015 om 21:48
nl
Ireen Wüst heeft zondag in Calgary bij de WK allround genoegen moeten nemen met zilver. De onttroonde titelverdedigster uit Goirle reed op de afsluitende 5000 meter de derde tijd (7.03,99). Daarmee steeg ze in het eindklassement van de derde naar de tweede plaats. 'Het lijf wilde niet meer.'
Geschreven door

“Het koppie wil nog wel, maar het lijf niet meer”, concludeerde Wüst berustend. “Zilver was hier het hoogst haalbare voor mij. Wat er moet veranderen? De topvorm moet er zijn op de momenten dat het moet. Met wie en hoe dat gaat gebeuren, weet ik nu nog niet. Eerst wil ik nu op vakantie naar de zon. De koek is op. Ik ben doodmoe."
Titel voor SablikovaMartina Sablikova veroverde haar derde wereldtitel allround. De 27-jarige Tsjechische sloeg toe op de 5000 meter, de afstand waarop ze olympisch en wereldkampioene is, met een winnende tijd van 6.51,21. Dat was ruim voldoende voor de eindzege na vier afstanden.
De Amerikaanse sprintster Heather Richardson, die vanaf de 500 meter aan de leiding lag, ging op haar eerste serieuze rit op de 5000 meter helemaal kapot. De vertrouweling van de Friese coach Jillert Anema zakte naar de vierde plek in het eindklassement.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.