Video

Politie deelt minder bekeuringen uit vanwege acties voor cao

9 maart 2015 om 06:57
nl
Wie maandag door de politie staande zal worden gehouden vanwege een overtreding, komt er waarschijnlijk voor deze ene keer goed vanaf. De politievakbonden gaan namelijk staken en dit betekent vooral: minder bekeuringen.
Geschreven door

De politievakbonden gaan maandag actievoeren om zo een nieuwe cao af te dwingen. De bonden ACP, NPB, ANPV en VMHP hebben leden opgeroepen alleen nog bekeuringen uit te schrijven bij 'grove schendingen' van de openbare orde en veiligheid. In alle andere gevallen volstaat een waarschuwing.  
Deadline verstrekenDe vakbonden hadden Minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) tot zondagavond zes uur de tijd gegeven om met toezeggingen te komen die 'serieuze onderhandelingen' mogelijk maken. Met de huidige voorstellen van Opstelten heeft verder onderhandelen volgens de bonden geen zin.
De minister liet vrijdag weten dat de eisen die de bonden op tafel hebben gelegd voor een nieuwe cao niet reëel zijn. De bonden eisen naast een loonsverhoging van 3,3 procent ook nog andere maatregelen, zoals een bonus in verband met de ingrijpende reorganisatie die de politie doormaakt. De politie zit al vier jaar op de nullijn.
Inkomsten dalenDoordat er minder bonnen uitgeschreven zullen worden, dalen de inkomsten voor de staatskas, waarschuwen de vakbonden. In de loop van volgende week zal meer bekend worden over vervolgacties.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.