Drie autobranden binnen halfuur in Tilburg, politie onderzoekt of auto's in brand zijn gestoken

9 maart 2015 om 07:34
nl
Tilburg is zondagnacht getroffen door een reeks autobranden. De branden ontstonden vlak na elkaar en tonen overeenkomsten. De politie onderzoekt of er een verband is tussen de drie branden en of de auto's in brand zijn gestoken.
Geschreven door

Op het Zanderijpad ging iets na middernacht de eerste auto in vlammen op. Het is volgens een politiewoordvoerder nog niet duidelijk of er sprake is van brandstichting.
Twee branden heel dicht bij elkaarTerwijl brandweerlieden nog aan het nablussen waren, ontstond er een kwartier later opnieuw een brand. Dat gebeurde aan het Edmond Meeliserf.
Even leek het erop dat het bij deze branden bleef, maar luttele minuten later verzwolg een vuurzee tot slot nóg een auto. Die stond geparkeerd in het Tjeuke Timmermanspad, nog geen tweehonderd meter verderop. Een andere auto, die naast de brandende auto stond, raakte ook beschadigd door de hitte. Er was geen gevaar voor omwonenden.
Oorzaak onbekendVoorlopig weet de brandweer niet hoe de autobranden ontstonden. De technische recherche doet hier onderzoek naar. Opvallend bij de branden is overigens wel dat ze alle drie aan de voorkant van de auto's begonnen, zo vertellen getuigen.
Tilburg is vaker het toneel van autobranden. Vorige week raakten drie auto's op de Juraweide beschadigd door vuur. Een week eerder brandden twee auto's uit in de Esdoornstraat en een vrachtwagen in de IJskelderstraat.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.