Protestgroep tegen komst 1200 asielzoekers naar Kaatsheuvel, initiatiefnemers overwegen demonstratie

24 december 2015 om 14:52
nl
Een groep mensen uit Kaatsheuvel is een protestgroep begonnen. Aanleiding is de mogelijke komst van 1200 asielzoekers naar de gemeente.
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

De groep Kaatsheuvelnaren neemt geen genoegen met de - naar hun mening - ontwijkende en soms tegenstrijdige antwoorden die zij tijdens een informatieavond van burgemeester Wim Luijendijk te horen kregen. Onder de noemer 'Kaatsheuvel tegen asielwaanzin' voeren zij nu actie tegen de plannen van de gemeente Loon op Zand om rond de jaarwisseling een noodopvang voor asielzoekers in vakantiepark Droomgaard te vestigen. 
'Zorgen niet zomaar terzijde schuiven'Volgens de Kaatsheuvelnaren nemen ze het de asielzoekers niet kwalijk dat ze hier een beter leven zoeken, maar ze vinden dat de zorgen van omwonenden van de noodopvang niet zomaar terzijde geschoven kunnen worden. Ze verwijten de landelijke en lokale politiek ondemocratisch te handelen en niet naar hun burgers te luisteren.
'Kaatsheuvel tegen asielwaanzin' laat de onvrede blijken via opgehangen spandoeken en folders. De initiatiefnemers overwegen ook een demonstratie te organiseren. Ook zijn ze een blog begonnen om andere inwoners van de gemeente te informeren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.