Bureau Jeugdzorg had in 2013 contact over gezin Çelik vanwege huiselijk geweld

9 maart 2015 om 11:24
nl
Bureau Jeugdzorg heeft in 2013 kortstondig contact gehad over het gezin Çelik in Etten-Leur. Dat zegt Kees Swaanen, regiodirecteur van Bureau Jeugdzorg.
Geschreven door

“Dat was naar aanleiding van een melding van huiselijk geweld. We hebben toen één keer contact gehad. Onze bevindingen waren toen dat er geen aanleiding was voor verder contact of ingrijpen door Bureau Jeugdzorg”, licht Swaanen toe.
Professionele instantieDee melding werd gedaan in augustus 2013 bij het Veiligheidshuis in Bergen op Zoom. Ook bij Veilig Thuis (het vroegere Meldpunt Kindermishandeling) is alleen deze ene melding bekend.
De melding kwam van een professionele instantie, maar Jeudzorg wil niet zeggen van wie precies. De politie laat weten dat er in het verleden contact is geweest met het gezin.
Lange tijd problemenIn het huis in Etten-Leur werden zaterdag drie doden gevonden. Van twee van de drie slachtoffers van het familiedrama in Etten-Leur, is de identiteit bekend. Het gaat om vader Necati Çelik (41) en zijn 9-jarige dochter Melda. De identiteit van de derde overledene kon nog niet worden vastgesteld. Met de moeder van het meisje heeft de politie contact gehad.
De politie wist dat er al lange tijd problemen in het gezin waren. Wat er precies is gebeurd, kan de politie nog niet zeggen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.