Wilde kat zwaargewond door wildklem in Helmondse voortuin, dierenarts laat dier inslapen

9 maart 2015 om 12:38 • Aangepast 21 november 2020 om 19:36
nl
Een wilde kat is zondag zwaargewond geraakt door een wildklem, die in een voortuin van een huis in Helmond stond. De klem was daar door onbekenden neergezet. Een dierenarts heeft de kat moeten laten inslapen.
Profielfoto van
Geschreven door

De bewoner van het huis in de wijk Brouwhuis vond het beest en alarmeerde de dierenambulance. Dat er een wildklem in de tuin stond, wist de bewoner niet.
Amputeren of inslapenDe dierenambulance bracht de kat naar een dierenarts. Daar bleek dat het dier zo ernstig gewond was geraakt door de klem, dat één van de voorpoten geamputeerd zou moeten worden.
De dierenarts van Dier en Dokter Bas ten Brugge-Cate besloot vervolgens het beest te laten inslapen, omdat wilde katten op drie poten niet kunnen overleven in de natuur, zo stelt hij op de Facebookpagina van de dierenkliniek. "Ze kan geen muizen meer vangen zo. Dan kan ze niet overleven. Het beestje was zo'n vijf jaar oud en dat is best wel oud."
Verontwaardigde reactiesOp sociale media komen veel verontwaardigde reacties binnen over de dierenmishandeling. De dierenpolitie is bezig met een onderzoek.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.