ANWB wijst provinciale politici op onveilige provinciale wegen: 'Valt veel te verbeteren'

9 maart 2015 om 13:25
nl
Provinciale wegen zijn vaak erg onveilig en veroorzaken een kwart van alle ongelukken. Dat blijkt uit onderzoek van de ANWB. Maandagmorgen reed de automobilistenclub daarom met een bus vol politici uit Provinciale Staten langs een aantal van die gevaarlijke verkeerssituaties.
Geschreven door

De N625 is zo'n onveilige provinciale weg. Het stuk asfalt tussen Maren-Kessel en Lithoijen is smal, heeft vlak langs de weg veel bomen en meteen daarachter een diepe sloot. "Als je hier van de weg raakt dan is er een grote kans dat je een boom raakt en dat kan funest zijn," zegt Ton Hendriks van de ANWB.
"Het is een groot misverstand dat je die bomen weg moet halen, dat zou ook jammer zijn voor het landschap. Maar je zou ze af kunnen schermen met een houten rail waar metaal in zit."  
Veel frontale aanrijdingen en bermongevallenVan alle wegen in Noord-Brabant is maar zes procent een provinciale weg. Toch gebeuren hier een kwart van alle verkeersongevallen in de provincie. Uit het onderzoek van de ANWB wordt duidelijk dat N-wegen een grote kans geven op frontale aanrijdingen en bermongevallen. "Met relatief weinig investeringen valt er veel te verbeteren", meent verkeerskundige Ton Hendriks.
De ANWB richt zijn pijlen daarom op de provinciale politici. Die vonden het zonder uitzondering een zinvolle actie. "Het gaat tenslotte om mensenlevens," zegt kandidaat-Statenlid voor de PvdA Martijn de Kort.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.