Gymstagiair uit Berghem betastte basisschoolmeisjes Gelderland

9 maart 2015 om 16:12
nl
Een stagiair (21) uit Berghem die gymles gaf op basisscholen in Arnhem en Rheden, heeft tijdens gymlessen elf meisjes in hun kruis betast en aan hun borsten gevoeld. Dat bleek maandag voor de rechtbank in Arnhem, waar twee jaar cel tegen hem is geëist.
Geschreven door

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) had de man ook tegen haar wil seks met zijn vijftienjarige vriendinnetje.
OefeningenDe 21-jarige leraar in spe zou hij de meisjes bij hun kruis hebben gepakt op momenten dat hij ze op zijn rug nam en optilde, tijdens het opvangen en ondersteunen bij oefeningen én in het materiaalhok.  
De zaak kwam aan het rollen na gymlessen vorig jaar maart toen meerdere meisjes met elkaar bespraken hoe de meester hen had betast. Daarop bespraken diverse meisjes het met een andere leerkracht, met ouders en later ook met een directeur.
De school deed aangifte, waarna er ook meldingen van de twee andere scholen kwamen in Arnhem en Rheden.
Eis: twee jaar cel en tien jaar niet met kinderen werkenTegen de man uit Berghem, die bijna klaar was met zijn opleiding, is twee jaar cel geëist, waarvan acht maanden voorwaardelijk. Daarbij wil de officier van justitie ook dat hij tien jaar niet mag werken met minderjarigen als beroepskracht of vrijwilliger.
De student zelf ontkent de beschuldigingen met klem. Volgens zijn advocaat hebben de meisjes elkaars verklaringen waarschijnlijk beïnvloed. Ook wijst de raadsman er op dat de leerlingen nooit alleen zijn geweest met de stagiair en dat niemand iets gezien heeft.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.