Video

Mountainbiker Rudi van Houts gaat met grote ambities naar Cape Epic: 'Dromen van eindzege'

9 maart 2015 om 17:09
nl
Mountainbiker Rudi van Houts wil dit jaar dolgraag het eindklassement van de Cape Epic winnen. De loodzware mountainbikewedstrijd in Zuid-Afrika gaat komend weekeinde weer van start en samen met zijn kompaan José Hermida gaat de inwoner van Luyksgestel voor het hoogst haalbare.
Geschreven door

De laatste jaren stond Van Houts vaker aan de start met de eindzege in het achterhoofd. "We gaan het nu wat slimmer aanpakken", aldus de renner. "Het is niet verstandig om er meteen vanaf de eerste dag vol voor te gaan. We mogen in de beginfase van de wedstrijd best wat tijd verliezen. Op de laatste dagen worden de grote verschillen gemaakt. Dan moeten we er staan."
Meerdere dagenDe Cape Epic is een etappekoers over meerdere dagen en daarmee een vreemde eend in de bijt op de mountainbikekalender. Normaal gesproken rijden de profs geen meerdaagse koersen. "Dat maakt dit een bijzonder evenement", aldus Van Houts. "De omgeving is ook schitterend. Alles bij elkaar opgeteld is dit een wedstrijd waar je als renner erg graag aan meedoet."
Naast profs, zoals Van Hout, staan er ook veel Brabantse amateurs aan het vertrek. De Cape Epic gaat komende zondag van start.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.