Wielrenner Marc Goos onder het mes: 'Ik denk dat ik dit seizoen geen wedstrijd meer fiets'

9 maart 2015 om 17:41
nl
Marc Goos uit Dorst zet nu al een streep door het wielerseizoen. De wielrenner heeft al maanden last van zijn heup. Onderzoek heeft uitgewezen dat een operatie noodzakelijk is.
Geschreven door

"Voor iemand die iedere dag op z'n fiets zit en heel graag beweegt, is dit wel een drama. Ik baal ontzettend", aldus Goos.
De 24-jarige wielrenner viel vorig jaar juni tijdens een wielerwedstrijd in Zwitserland en brak daarbij zijn heup. Er volgde een revalidatie, waarna de Brabander in november weer op de fiets stapte. Rond de feestdagen kreeg Goos opnieuw heupklachten en nieuwe scans en onderzoeken volgden.
Onder het mes"De doktoren zijn eruit wat er precies mis is. Binnen nu en ongeveer twee weken word ik geopereerd." Goos heeft een beschadigd bloedvat in zijn heup waardoor de bloedtoevoer wordt belemmerd.
"Ik word geholpen in het Erasmus Ziekenhuis in Rotterdam. Ze gaan in mijn heup boren zodat het beknelde bloedvat meer ruimte krijgt. Bovendien halen ze op een andere plek uit mijn lichaam een stukje bot en dat zetten ze ook in mijn heup. Het klinkt allemaal best akelig, maar het is een routine-ingreep voor de artsen. De doktoren en ik hebben er veel vertrouwen in."
Einde seizoenNa de operatie moet Marc Goos veel rusten. Ook zal hij nog maanden met krukken moeten lopen. "Dat is even behelpen, maar ik kan me verplaatsen, ben mobiel. Ik kan ook gewoon autorijden. Ik zit niet geïsoleerd thuis," zegt hij lachend.
Hoop dat hij dit seizoen nog wedstrijden rijdt, heeft Goos eigenlijk niet meer. "Nee, dat gaat niet lukken vrees ik. Heel misschien nog één wedstrijdje zou mooi zijn, maar daar ga ik nu niet van uit."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.